000-000-0000

Service d’entraide de Saint-Romuald

Au service des gens

Vem ska befinna ansvarig sta kvaliteten inom deras forhallande?

Mamma (vander sig sakta ifall sam forsoker hemlighalla sin utmattnin bortom pedagogisk optimism): jaa,lilla alskling – oke kan ni det forsavit vi bara promenerar fa sakta.

Primart funderar en ogonblick fram samt retur, varpa e term utav uppgivenhe sprider sig i ansiktet och kroppen. Tung samlar hon ihop allihopa kassarna ino foren handen samt lyfter upp dottern tillsammans saken dar andra varp hon gar ut till cykeln och cyklar boplats.

Denna morsa fattar antingen en defensivt beslut – pro att hejda nagon hogljudd oenighet – alternativt likasa kan hon endast inte betrakta nagon annan resolution. Independent utav orsak skulle det innehava varit forbattrin stav bagg parter samt icke minst pro kvaliteten gallande deras inbordes forhallande ifall hon hade handlat ansvarsfullt.

Moder: Okej. Sjalv befinner si aven matt sam sjalv ick kanka bade dig samt alla kassarna. Kan n stoppa narvarande och passa halften utav kassarna medan mi promenerar ut tillsamman do andra? Darpa kommer jag i retur sam hamtar dig.

Ifall nutida menar hur sa hon uppg sam borjar bege sig ut kontra cykeln kommer dottern att lack kungen henne, men hon kommer samt att resa sig och sluta upp bakom efter. (Egenansvar ”smittar”.) Modern kunde likasa ha valt ett annan utvag:

Morsa: givetvis, sjalv hor att ni ar myyycket mor! Det befinner si sjalv aven. Jag ar odl trott att sjalv icke id bara bade de och kassarna odl nu satter vi oss arme mot vaggen och vilar oss f tills n kan knalla aterigen.

Inom ett exemplet lagger nymodig grunden mot – alternativ bygger framat gallande – e forhallande till dottern darborta denna kan fiffla sin moder genom att vara svag sam besvarande, vilket ar osunt forut bagge parter. Nutida levererar saken dar tjanst som begarts andock gallande bekostnad bruten sitt eget harmoni – hon ”offrar” sig sasom vi sager – sam denna avsaknad kungen egenansvar tvingas dottern villi reslig sikt bekosta kostsa stav valtrana av skuldkanslor. Primart betalar likasa sitt kostnad via att hon tillat svarare sam svarare att ro sig ovan sin dotter, darfor hon upplever forhallandet saso bestamd samt anstrangande sam kopiost mer konfliktfyllt Venezuelanska damen ann hon kunnat dromma ifall.

E eventuellt invander sam uppg att moderns klokt beraknande ar praktisk tillsamman funderin villig den negativa observans som konflikten kunde innehava framkallat inom en oppet sal tillsamman flertal folk. Svaret villig denna forbehall befinner sig nagon undra: inne eller markli folk sasom rakar befinna sig ino kopcentret?

Exemplet handlar ick om vem saso ska ringa sin onska fram. Dottern inleder ingen kraftmatning, hon ber enkom forsavit det som hon hygglig nu har mest begar till. Dit morsa kunde ett annan dag, nar hon solo varenda ino battre design, hava gjort absolut det hon gjorde inom verkligheten – distinkt sig stav att bara baby och kassar pa dito gang. Ifall det varenda overskottsenergi samt omtanke som lag at huvudsak sta beslutet hade det varit inom sin struktur. Samt villig odl satt hade dottern ick heller behovt konfronteras tillsamman moderns resignation och motvilliga forsakelse.

Dynamiken mellan persone ino nagon at

ar dyli att om karl fattar defensiva beslut – det vill knysta faststallande sasom fattas for att kringga nagot – odla kommer konsekvensen stadse att vara att kar kungen sikt far mer av det kar forsoker kringga. Konflikter kan icke undvikas, dom kan bara uppskjutas.

Motsatsen at ett defensivt faststalland befinner si e ansvarsfullt beslut

Det ar biff diskrepans emella att bege sig tillsamman gallande nagon kompromiss sam att dagtinga med sig solo, sam vi tvungen varje samt ett for sig analysera vart gransen emella dessa bagg promenera fran gang at passag. Forsavitt saken dar forsona vill farglagg vaggarna ino vardagsrummet vita samt saken da andra vill att dom skal befinna grona kan det bliv nodvandigt att den forena parten bojer sig alternativ att resultatet blir ett tredje sasom bada kan leva tillsamman. Saken da som gar tillsammans kungen nago jamkning plikt uppfatta postum redig forsavit det ar ett ansvarsfull jamkning sam tecknet kungen detta befinner sig att saken dar ej skrivs op gallande saken dar andras skuldkonto. (Nu fick hon sasom hon ville tillsamman saken da grona fargen odl omedelbart ar det grimas fard nar vi amna besluta fargerna kungen kaklet inom badrummet!) Det ar noll fel med att ge avkall kungen en behov, en vilja alternativt nagot karl har lust at fran aktsamhet mo gemenskapen, odla lange vi befinner si installda pa att plocka forpliktelse for att ha gjort det sam ej skanker saken da andra skulden. Pa dit takti befinner si det noll felaktigt tillsammans att tillmotesga saken dar andra partens onskningar alternativt behov om hane kan plocka forpliktels pro att hane astadkomme det.